zaterdag 8 juni 2013

Jaarrit Paarden Toerisme Zeeland Live Blog

Manoes is er klaar voor
6:45 op tijd wakker om alles in orde te maken voor de jaarrit. Het wordt warm vandaag dus moeten we de manen in vlechten en zorgen dat we alles meenemen om te voorkomen dat de paarden te warm worden en kouvatten





Wachten tot we mogen

9:00 Tijd om naar de startplaats te gaan. We hebben er zin in en de paarden ook. De startplaats is in het dorp naast de onze maar we gaan toch maar met de trailer. We willen de paarden niet moe maken voor ze moeten beginnen. De rit zal ongeveer 24 km zijn. Op naar de paptaart Een echte lekkernij minder bekend als de Zeeuwse Bolus, maar misschien wel even lekker. Daar gaan we.

10:00 Bij de opstap plaats nog even wachten tot iedereen er is voor we mogen vertrekken. Eigenlijk willen we gelijk weg, maar we wachten netjes maar als we mogen gaan we.

10:30 het startsein wordt gegeven we gaan.

Rond 12:30 Lunch in IJzendijke. Ringstekend het hofje op. De mensen die op het hofje wonen vinden het geloof ik wel leuk al die paarden. De paarden zijn ook bijzonder braaf. Eerst een broodje halen.

Voor de paarden is er water en hooi. Er rijden Zeeuwse trekpaarden mee en van dezelfde eigenaar ook twee shetjes. Zo leuk om die bij elkaar te zien. Net zo grappig als onze Ronja en Ukkie.

Onze paarden willen verder Bjorn heeft ontdekt dat als hij rustig draaft hij het heel lang volhoudt en ik ook. Dus eigenlijk zijn we dit jaar steeds de eerste van de rij. Maar dat is wel lekker. We gaan zo meteen ook weer verder de paarden worden het al snel beu om stil te staan.

harinkje happen
15:00 Het is echt mooi om hier te rijden. De route is echt heel goed uitgezet. Dit jaar zijn er gelukkig bordjes die hebben we verleden jaar zo erg gemist. Net nog wel even een doodlopende weg in geslagen, maar gelukkig zei iemand al vrij snel dat we verkeerd waren. We hebben al langs een vaart gereden over een akker, we hebben door kniehoog gras gegaloppeerd en te veel dingen om op te noemen Echt heerlijk.
Nu even haring happen. Manoes haar hoefijzer lijkt los te zitten en eigenlijk ben ik een beetje moe dus we rusten even uit maar gaan zo weer verder.

16:00 klaar even de paarden zorgen en vanavond naar Groede voor de slot barbecue. Die willen we natuurlijk niet missen


Geen opmerkingen: